استان سمنان یکی از استانهای کشور ایران است. مرکز و پرجمعیتترین شهر این استان، شهر سمنان است .استان سمنان با مساحت 97491 کیلومتر مربع هفتمین استان پهناور کشور با جمعیتي برابر 702360 نفر مي باشد.این استان به خاطر موقعیت جغرافیایی، اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی و محدودیت های آب و خاک، از موقعیت کشاورزی مطلوبی برخوردار نیست. تنها دو درصد از کل مساحت استان زیر کشت آبی و دیم است. عمدهترین محصولات این استان را گندم، جو، سیب زمینی، پنبه (وش) بومی و ورامینی، یونجه، اسپرس، شبدر، چغندرقند و پسته تشکیل میدهند. از لحاظ دامداری این منطقه به علت دارا بودن مراتع از وضعیت نسبتا خوبی برخورداراست. استان سمنان با 5/5 میلیون هکتار مرتع و 2/5 میلیون واحد دامی یکی از قطبهای دامپروری کشور به شمار میآید. استان سمنان از مراکز قابل توجه صنایع دستی و از قطبهای صنعتی کشور به شمار میرود. دراین استان انواع صنایع دستی نظیر قالی بافی، گلیم بافی، نمد مالی، سرامیک و سفال سازی و … وجود دارد.استان سمنان از مراکز قابل توجه صنایع دستی کشور است. در این استان انواع صنایع دستی نظیر قالیبافی، گلیم بافی، نمدمالی، سرامیک و سفالسازی و... وجود دارد که هر یک از آنها سوغاتی گرانقدربرای بازدیدکنندگان از استان به شمار میآیند. این استان از نظر وسعت 4 برابراستان تهران است. استان سمنان هم اکنون داراي هشت شهرستان است که عبارتند از : سمنان، شاهرود، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، آرادان، میامی و سرخه. این استان از شمال به استان هاي خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان هاي یزد و اصفهان، از مشرق به استان خراسان رضوي و از مغرب به استان هاي تهران و قم محدود است. در طیسالیان گذشته میزان شهرنشینی در این استان رو به افزایش بوده و به همین نسبت مناطق روستایی خالی از سکنه شده است.
مزیت های استان سمنان با در نظرگرفتن شرایط و اوضاع اقلیمی و جغرافیایی در 3 بخش صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات به شرح زیر می باشد:
اولویت سرمایه گذاری صنعتی در بخش صنایع کوچک تبدیلی در استان
1- انواع فرآورده های لبنی نوين يا بسته بندی های جديد با نگاه صادرات
2-انواع فرآورده های گوشتی مخصوصا بابسته بندی های جديد با نگاه صادرات
3-قطعه بندی، بسته بندی و انجماد گوشت قرمز و مرغ
4-بسته بندی تخم مرغ
5-ایجاد کارگاه آج ،موم، زنبورعسل و بسته بندی عسل
6- کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین
7- کشتارگاه طیور
8- احداث سردخانه کنترل اتمسفریک C.A و زیر صفر
9- پسته پاک كنی، بسته بندی و فرآوری پسته برپايه صادرات
10- فرآوری و بسته بندی انواع ميوه و سبزیجات ( انگور، انار و ...)
11- فرآوری و بسته بندی انواع خشکبار و آجیل
12- روغن کشی ازدانه های روغنی ( زیتون و آفتابگردان)
13- تولید و بسته بندی انواع گیاهان داروئی، اسانس و افزودنی های طبیعی غذایی
14- فرآورده های نوین گوجه فرنگی و توسعه و تجهيز واحد های موجود
15 – تولید کمپوست
16- انبارهای سرد نگهداری محصولات کشاورزی
17- تولید و بسته بندی زعفران بر پایه صادرات
18- در خصوص کود زیستی ( بیولوژیک ) استعلام و هماهنگی با دفتر امور صنایع کشاورزی ضروری می باشد.
19- در خصوص کود های آلی ( بجز ورمی کمپوست )بر اساس نیاز استان و با در نظر گرفتن واحدهای در دست احداث و میزان مواد اولیه در استان جزء اولویت ها است.
20-طرح های صنایع تبدیلی در مناطق ویژه اقتصادی با تاکید بر صادرات ( در صورت فعال بودن منطقه ویژه گرمسار)
21- طرح های صنایع تبدیلی در شهرستان هایی که بیش از 60% پیشرفت فیزیکی دارند.
22- توسعه و تکمیل زنجیره های تولید صنعت طیور با هماهنگی کارگروه زنجیره مذکور