آموزش پخت شیرینی سنتی

  • 2202
  • 1
  • 75
3.1 (0)

آموزش پخت 14 نوع شیرینی سنتی قزوین

  • گواهی نامه پایان دوره کسب بوم
  • گواهی نامه قرارگاه حضرت خدیجه (سلام الله علیها)

ویژگی های دوره

  • مهارت حرفه ای
  • زمان یادگیری آزاد
  • آزمون انلاین
  • اتاق گفتگو
  • دریافت گواهینامه
  • هزینه معقول
  • نمایش با موبایل
  • محتوی ویدویی با کیفیت بالا
  • پشتیبانی آموزشی
  • دسترسی طولانی مدت به دوره

توضیحات دوره آموزشی

شیرینی پزی تجربه ای منحصر به فرد، که لذت چیزی بیش از چشیدن مزه‌های شیرین را در فرد ایجاد می کند. بسیاری از افراد وقتی به هنر شیرینی پزی علاقه ‌مند می‌شوند، تلاش می ‌کنند تجربه خود را افزایش داده و با امتحان کردن انواع دستورهای پخت جدید خود را به چالش بکشند.

شیرینی پزی یک هنر اصیل ایرانی است که برای فهمیدنش باید تمام تار و پودش را چشید و آن را با تمام وجود احساس کرد. شیرینی پزی، هنری سرشار از ذوق و استعداد که در بیشتر شهر های ایران علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است. در ادامه این مقاله با کسب بوم همراه باشید تا بیشتر با هنرشیرینی پزی و این دوره آموزشی آشنا شویم.

تاریخچه هنر شیرینی پزی در ایران

ریشه نخستین شیرینی‌ها به ایران باستان برمی‌گردد. لاویش یک نوع شیرینی بوده که در زمان امپراطوری ایران باستان در قرن هفتم میلادی پخته می‌شد و بسیار محبوب بود.

تاریخچه شیرینی پزی در ایران معاصر از قدمت طولانی برخوردار است. پختن شیرینی به منظور مناسبت‌های مختلف وهمچنین به منظور مصرف روزانه آن‌قدر اهمیت داشته که هر منطقه از ایران شیرینی خاص خود را دارد. که سوغات آن نیز می باشد. از معروف ترین این مناطق می توان قزوین را نام برد شیرنی های سنتی آن زبان زد مردم ایران است.

در دوران صفویه، برای مدتی قزوین  پایتخت ایران بود، حضور درباریان و همچنین رونق شهر باعث رشد بیش از پیش هنر در این شهر شد. از جمله این هنرها می توان هنر شیرنی پزی را نام برد.

از جمله شیرینی های معروف قزوین می توان به باقلوای لوزی، باقلوای پیچ یا گل رز، شیرینی پادرازی، شیرینی نخودی ،شیرینی چرخی، شیرینی برنجی و شیرینی اتابکی، شیرینی حاج کریمی، شیرینی پفک گردویی، شیرینی نخودی و...اشاره کرد.

تنوع شیرینی ‌های سنتی در قزوین، نشات گرفته از آداب و فرهنگی است که در بین مردم آن وجود دارد. مردمانی خوش ‌ذوق و هنرمند که با پخت شیرینی های منحصر به فرد، در ایران و جهان، شهرت زیادی کسب کرده اند.

از جذابیت های شیرینی های استان قزوین، می توان دیده شدن نشانه هایی از معماری سنتی و فرم های هندسی در طراحی مهرها و قالب های شیرینی های سنتی اشاره کرد.همچنین ماندگاری، خوشمزگی و میزان کم شیرین بودن از خصوصیات شیرینی های قزوین می باشد. که طرفداران زیادی به خصوص در عید نوروز دارد.

 

انواع شیرینی های قزوین

قزوین خطه ‌ای است مملو از انواع خوراکی‌های منحصربه ‌فرد و عالی به همراه کدبانوهایی هنرمند که با طبخ و تهیه ‌ی این شیرینی های فوق‌العاده و خوشمزه، علاوه بر حفظ آداب و سنت ایران ، هنرمندی خود را نیز به نمایش می‌گذارند.

در استان قزوین تا کنون بیش از 30 نوع شیرینی به ثبت رسیده که نشان دهنده اهمیت هنر و شیرینی پزی در این شهر می باشد.
با کسب بوم همراه باشید تا با برخی از این شیرینی ها آشنا شوید.

باقلوا

باقلوا از جمله‌ی شیرینی های سنتی قزوین است که در انواع مختلفی از جمله باقلوای سه رنگ یا لوزی و باقلوای گل پخته می‌شود. شیرینی باقلوا به علت دارا بودن پسته، بادام، زعفران، گلاب و... از گران ترین شیرینی های سننتی قزوین محسوب می شود که معمولا از آن برای پذیرایی از میهمانان، در ایام عید نوروز و مراسم ازدواج جوانان استفاده می شود.

پادرازی

شیرینی پادرازی یکی از انواع شیرینی های سنتی ایران است که با روش ها و تکنیک های مختلفی تهیه می شود. این شیرینی به دلیل اینکه ظاهری شبیه پا دارد به شیرینی پادرازی شهرت یافته است .این شیرینی یکی از اصیل ترین و پرطرفدارترین شیرینی های شهر قزوین است که به سوغاتی این شهر تبدیل شده است.

برنجی

شیرینی برنجی یکی از شیرینی های سنتی و ترد قزوین است. از ویژگی های این شیرینی می توان به سادگی و خوش طعم بودن و عطر برنج در آن اشاره کرد و معمولا به عنوان یکی از شیرینی های عید نوروز شناخته شده است.

اتابکی

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی یکی از اصیل ترین شیرینی سنتی استان قزوین می باشد که به ثبت ملی رسیده و در عید نوروز پخته می شود از ویژگی های آن می توان به میزان شیرینی کم و ماندگاری طولانی اشاره کرد .

در دوره آموزش پخت شیرینی سنتی 14 نوع از شیرینی های سنتی قزوین به صورت کاملا کاربردی و عملی آموزش داده شده است تا شما عزیزان بتوانید در منزل و یا در کارگاه این شیرینی ها را تهیه و استفاده نمائید.

 

ابزار و مواد اولیه شیرینی پزی

استفاده از ابزار ها و مواد اولیه مناسب یکی از عوامل مهم در پخت یک شیرینی خانگی و حرفه ای است بسیاری از افراد با اینکه تمام دستورالعمل پخت شیرینی را رعایت می کنند اما به نتیجه مطلوب نمی رسند. که علت آن عدم آشنایی کامل با ابزار ها و مواد اولیه مناسب است.

برخی از ابزار ها و مواداولیه لازم برای پخت شیرینی سنتی :

ماسوره ، قیف ، فوندانت ، سینی فر ، وردنه از مهم ترین ابزار های پخت شیرینی سنتی و همچنین آرد، شیر ، تخم مرغ ، زعفران، گلاب، پسته از جمله مواد اولیه ای هستند که در پخت شیرینی سنتی کاربرد دارند.

 در دوره آموزش پخت شیرینی سنتی به صورت کامل با ابزارها و مواد اولیه لازم برای پخت شیرینی های سنتی آشنا خواهید شد.

دوره آموزش پخت شیرینی های سنتی

مدرس این دوره آموزشی خانم مرضیه افشار می باشد که تمام نکات عملی و کاربردی لازم برای پخت شیرینی سنتی را به بهترین شیوه آموزش داده است. مدت زمان دوره آموزش پخت شیرینی سنتی 3 ساعت می باشد که در 15 جلسه تهیه و تدوین شده است . در این دوره با پخت 14 نوع شیرینی سنتی از جمله شیرینی برنجی بشقابی ، نخودی ؛ اتابکی ، پادرازی ، نان قندی و... آشنا خواهید شد. شما با گذراندن این دوره از کسب بوم قادر خواهید بود از آموزش هایی که دیده اید کسب درآمد نمایید.

از مهمترین ویژگی های دوره آموزش پخت شیرینی سنتی می توان به دارابودن ویدئو های کمک آموزشی ، گواهینامه معتبر پایان دوره و پشتیبانی آنلاین 30 روزه توسط خانم افشار مدرس دوره اشاره کرد.

این دوره آموزشی، شامل وبینارهای آموزشی و رفع اشکال به صورت ماهانه با حضور مدرس دوره می باشد تا مطالب آموزشی بیشتری در این خصوص ارائه گردد. شرکت در وبینارهای آینده این دوره آموزشی برای مهارت آموزانی که دوره را خریداری کرده اند، رایگان می باشد

مدت دوره ضبط

180 دقیقه

کتاب آموزشی

0 صفحه

ویدیو کمک آموزشی

73 دقیقه

پشتیبانی آنلاین مدرس

30 روز

معرفی دوره آموزش پخت 14 نوع شیرینی سنتی استان قزوین

آشنایی با ابزار و مواد اولیه دوره آموزشی پخت شیرینی سنتی

آموزش کامل پخت شیرینی بشقابی برنجی

نان نخودی از شیرینی‌های سنتی استان قزوین به شمار می‌آید. شیرینی کوچک، نرم و لطیف، خوشمزه و بسیار دوست‌داشتنی که با روشی آسان و بدون پیچیدگی‌های دنیای شیرینی‌پزی تهیه می‌شود. مردم استان قزوین برای طبخ این خوراکی محبوب و پرطرفدار از آرد نخود، روغن جامد، پودر قند، آرد سفید، پودر هل، زرده‌ی تخم‌مرغ و خلال پسته استفاده می‌کنند. البته نان نخودچی یکی از شیرینی‌هایی است که در دیگر استان‌های کشور عزیزمان، تهیه و طبخ می‌شود. اما نان نخودی یا شیرینی نخودی قزوین، از اصالتی کاملا قزوینی برخوردار بوده و از شیرینی‌های سنتی این استان محسوب می‌شود.

از دیگر شیرینی‌هایی است که توسط کدبانوهای استان قزوین تهیه و با طعم بی‌نظیرش خاطراتی شیرین را در ذهن افراد خانواده باقی می‌گذارد. آن‌ها برای تهیه‌ی این خوراکی فوق‌العاده از آرد سفید، پودر قند، تخم مرغ، روغن جامد، وانیل، ماست، کره‌ی ذوب شده، نمک، بکینگ‌پودر، پودر خمیر ترش، پودر گردو، پودر پسته، زعفران و کنجد استفاده می‌کنند. البته نان نازک گردویی و کنجدی نیز از انواع دیگر نان نازک هستند که در استان قزوین طبخ می‌شوند. برای تهیه‌ی آن‌ها از گردو و کنجد استفاده می‌شود.

آموزش کامل پخت شیرینی لذیذ و خوشمزه پفک گردویی

برای تهیه‌ی این شیرینی از پودر قند، روغن صاف قنادی، تخم مرغ، آرد گندم، آرد برنج، آرد نخودچی، شیر، پودر زنجبیل، وانیل، زعفران و کنجد استفاده می‌شود. شیرینی خوش‌طعم و لذیذ که همراه با چای و نوشیدنی‌های داغ، میل می‌شود.

نان قندی را همه‌ی مردم ایران می‌شناسند. بسیار خوشمزه و دوست‌داشتنی که اغلب در کنار چای داغ میل می‌شود. نان قندی استان قزوین، از دیگر شیرینی‌های سنتی این استان به شمار می‌آید که همراه با دیگر شیرینی‌های محلی، در اواخر اسفندماه، توسط خانم‌های کدبانوی قزوینی تهیه می‌شود. این شیرینی با استفاده از آرد صرفه، پودر شکر، روغن جامد، پودر هل، بکینگ پودر و خشخاش طبخ می‌شود. این نان از عطری فوق‌العاده برخوردار است که هوش از سر هر انسانی خواهد برد.

تنوع شیرینی‌های سنتی در استان قزوین بسیار زیاد و قابل توجه است. شیرینی‌هایی تهیه شده از مغز انواع آجیل، میوه، خشکبار و ... که علاوه بر عطر و طعم فوق‌العاده، بیانگر تاریخ و هنر مردم این سرزمین نیز خواهد بود. شیرینی بادامی استان قزوین، بسیار خوش‌طعم بوده و از عطر مطبوعی نیز برخوردار است. آن‌ها برای تهیه‌ی نان بادامی از پودر قند، آرد، پودر بادام، پودر پسته، پودر هل و روغن جامد استفاده می‌کنند.

نان چایی بعد از باقلوا، از پرطرفدارترین شیرینی‌هایی است که در استان قزوین تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد. خمیر این شیرینی بسیار نرم و لطیف بوده و در دو نوع کره‌ای و معمولی تهیه می‌شود. نوع کره‌ای آنرا باید پس از تهیه، مصرف کرد تا بیات یا خشک نشود. مردم استان قزوین برای تهیه‌ی این خوراکی محبوب از آرد، کره، تخم‌مرغ، خاک قند، کنجد، زعفران، روغن، پودر هل، ماست و جوش شیرین استفاده می‌کنند. توصیه می‌کنیم اگر به استان قزوین سفری داشتید، حتما این شیرینی خوشمزه را تهیه و میل کنید.

شیرینی یاقوتی یکی از شیرینی های خوشمزه با بافت نرم است که عطر و طعم زنجبیل آن بی نظیر است که شما می توانید این شیرینی را با قالب ساوارین و یا به اشکال دلخواه آماده کنید. شیرینی یاقوتی یکی دیگر از شیرینی های مناسب عید نوروز است و بیشتر در شهر قزوین تهیه می شود این شیرینی به دلیل ظاهر آن به این اسم معروف شده است شما می توانید داخل این شیرینی را با هر نوع طعم دلخواه بریلو پر کنید

آموزش کامل پخت شیرینی سنتی کلوچه گردویی

شاید این شیرینی شما را به یاد شیرینی برنجی استان کرمانشاه بیاندازد. اما استان قزوین نیز از شیرینی برنجی مخصوص و سنتی خود برخوردار است که بسیار خوش‌طعم بوده و از محبوبیت قابل توجهی نیز برخوردار است. مردم این استان برای تهیه‌ی نان برنجی از آرد برنج، پودر قند، روغن جامد، تخم مرغ، پودر هل و گلاب استفاده می‌کنند. توصیه می‌کنیم حتما این خوراکی فوق‌العاده را امتحان کنید. قطعا به تفاوت طعمی که با نان برنجی استان کرمانشاه دارد، پی خواهید برد.

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی، از دیگر خوراکی‌هایی است که به عنوان شیرینی سنتی استان قزوین شناخته شده است. اغلب این شیرینی در دو رنگ کرم و قهوه‌ای تهیه می‌شود. مردم استان قزوین برای طبخ این خوراکی لذیذ از ترکیب آرد نول و آرد برنج، پودر قند، روغن جامد، پودر هل و تخم‌مرغ استفاده می‌کنند. این شیرینی نیز مانند اغلب شیرینی‌های تهیه شده در استان قزوین، از شیرینی کمی برخوردار است که یکی از مزیت‌های این نوع خوراکی‌ها در مقایسه با دیگر شیرینی‌های تهیه شده محسوب می‌شود.

این شیرینی، از عطر و بویی منحصربه‌فرد برخوردار است و علاقه‌مندان بسیاری را از آن خود کرده است. اغلب این شیرینی را همراه یک فنجان چای داغ میل می‌کنند. مردم استان قزوین برای تهیه‌ی آن از آرد، آرد برنج، تخم‌مرغ، روغن جامد، پودر قند، بکینگ‌پودر، پودر هل، ماست، پودر گردو، پودر قند، پودر هل، دارچین، گلاب، کنجد و خلال پسته استفاده می‌کنند. قطعا با ترکیب این چاشنی‌های خوش‌عطر، طعم و رایحه‌ی بی‌نظیری در انتظار خانه‌ای است که این شیرینی فوق‌العاده، در آن محل طبخ می‌شود.

شاید اسم نان چرخی کمی جالب به نظر برسد. مردم استان قزوین به این دلیل این شیرینی لذیذ را نان چرخی می‌نامند که پس از ترکیب تمامی مواد اولیه‌، آن‌ها را با چرخ گوشت، چرخ می‌کنند. در تهیه‌ی این خوردنی سنتی از آرد برنج، آرد سفید، روغن جامد، پودر قند، تخم‌مرغ، ماست، بکینگ‌پودر، پودر هل و پودر پسته استفاده می‌شود. از نکات مهم این شیرینی، ماندگاری زیاد آن پس از طبخ است.

آموزش پخت شیرینی ینتی پفکی گردویی
آموزش پخت شیرینی ینتی پفکی گردویی
آموزش پخت شیرینی پفکی گردویی تُرد
آموزش پخت نان برنجی
آموزش پخت نان برنجی
آموزش پخت شیرینی سنتی نان برنجی
آموزش پخت شیرینی نان نخودچی
آموزش پخت شیرینی نان نخودچی
آموزش پخت شیرینی سنتی نان نخودچی
نکات مهم پخت شیرینی نان نخودی
نکات مهم پخت شیرینی نان نخودی
نکات مهم و ضروری در پخت شیرینی سنتی نان نخودی
روش های اندازه گیری در شیرینی پزی
روش های اندازه گیری در شیرینی پزی
آموزش نکات مهم اندازه گیری در شیرینی پزی
آماده سازی قالب شیرینی پزی
آماده سازی قالب شیرینی پزی
آموزش روش های آماده سازی قالب شیرینی پزی
نحوه اندازه گیری دمای فر
نحوه اندازه گیری دمای فر
آموزش استفاده از دماسنج مخصوص فر جهت اندازه گیری دمای فر
جوش شیرین و بیکینگ پودر
جوش شیرین و بیکینگ پودر
نکات جوش شیرین و بیکینگ پودر
قیف شیرینی پزی
قیف شیرینی پزی
آموزش روش ساخت و استفاده از قیف در شیرینی پزی
بعد از ثبت نام در دوره می توانید نظر خود را ارسال نمائید
فاطمه بوستان انور
زینب مرزانی
فاطمه مهدی پور
اطلاعات کلی دوره
  • گروه آموزشیقنادی و شیرینی پزی
  • کف سرمایه10,000,000 تومان
  • ریسکمتوسط
  • سودآوریکوتاه مدت
  • نیروی انسانی1
  • مقیاسخانگی
گواهینامه ها