دوخت چادر یک کار تخصصی است و نیاز به مهارت و تجریه کافی دارد و انجام آن دارای دستمزد مناسب و در پایان ماه دارای سودهای فراوان است. دوخت چادر با یک چرخ خیاطی و یک قیچی و انواع پارچه انجام می شود و آشنایی با انواع پارچه نیز یکی از تخصص های لازم برای دوخت چادر است.
میگویند اولین نشانههای وجود پوشش برای زنان به پیش از میلاد مسیح و دوره فرمانروایی آشوریان برمیگردد. در آن دوره، حجاب مشخصه خاص زنان اشرافی و نجیبزاده بود و زنان طبقه پایین و متوسط، اجازه برخورداری از آن را نداشتند چرا که از نظر آنان، حجاب برای زنان اشرافی، زینت محسوب میشده است.
در تمدن فنیقیها نیز که چهار هزار سال پیش از میلاد میزیستند زنان آنها دارای حجاب بودند و برای پوشش خویش از پارچههایی به سرخرنگ استفاده میکردند. زنان آریایی نیز دارای حجاب بودند بویژه زنان طبقات بالای اجتماعی که برایشان حجاب دارای ارزش ویژهای بود. در بین یونانیان نیز رسم بود که زنان حتی صورتهای خویش را با قسمتی از روپوش بسیار ظریف بپوشانند. دختران اسپارتی هم پس از ازدواج حجاب میگرفتند.
در ایران باستان نیز حجاب وجود داشت. در میان مجسمههای باقیمانده از این دوران، پیکرههایی از زنان پوشیده به چشم میخورد که نشانه اعتقاد ایرانیان باستان به حجاب به عنوان نماد پاکی و پاکدامنی است. براساس همین روایت پس از میلاد مسیح، حجاب زنان فقط در مراسم عزاداری به صورت پارچهای بلند که با سنجاق روی کلاه زنان وصل میشد، مورد استفاده قرار میگرفت. همچنین در آن زمان حجاب برای زنان به معنای مصون ماندن از خطرات احتمالی، کاربرد داشت؛ چنانچه زنی به تنهایی به مسافرت میرفت، با استفاده از چادر، خود را به نوعی در برابر حوادث و اتفاقات میتوانست مصون نگه دارد.
در واقع در ایران باستان چادر قبل از حضور دین اسلام به عنوان مقولهای ملی مطرح بوده است. تا آنجایی که برخی محققان و اندیشمندان پوشش اسلامی را نتیجه تعامل فرهنگی بین اعراب و ایرانیان دانستهاند.
یافتههای پژوهشی نشان میدهد که زنان ایران زمین از زمان مادها که نخستین ساکنان این دیار بودهاند حجاب کامل شامل پیراهن بلند چیندار و شلوار تا مچ و شنلی بلند روی لباسها داشتهاند این حجاب در دوران پارسها نیز معمول بوده است. در همه آن زمانها پوشاندن موی سر و داشتن لباس بلند و شلوار و چادر رایج بوده است و زنان با آزادی در محیط بیرون خانه رفت و آمد و همپای مردان کار میکردند در زمان ساسانیان نیز علاوه بر چادر، پوشش صورت نیز در میان زنان اشراف معمول بود.
همچنین گفته میشود در ایران قبل از اسلام در میان زرتشتیان استفاده از چادر رواج داشته و پوششی بوده که موی سر زنان را پوشانده و تا نزدیکیهای زانو میآمده است. برای همین است که میگویند چادر بیشتر از آنکه پوششی عربی باشد پوششی ایرانی است.
در حال حاضر آنچه که به عنوان چادر برای پوشش زنان در ایران مورد استفاده قرار میگیرد، نقطه عطفی به نام انقلاب اسلامی دارد که اگرچه پیش از انقلاب اسلامی فقط در میان خانوادههای مذهبی رواج داشت، پس از انقلاب اسلامی کاربرد آن شکلی همگانی گرفت و اغلب زنان به استفاده از آن راغب شدند تا این که با گسترش ورود زنان به عرصههای مختلف اجتماعی خصوصا فتح زمینههای شغلی مردانه احتیاج به پوششی که علاوه بر حفظ ارزشها و اصالتهای چادر، امکان فعالیت اجتماعی بیشتری را به زنان بدهد کاملا احساس شد از سوی دیگر روند رو به افزایش مد و مدگرایی نیز سبب شد که چادر هم تحتتاثیر همین دنیای هزار رنگ مد قرار گیرد.از این زمان به بعد بود که انواع مدلهای چادر وارد بازار شد تا پاسخگوی همین نیازها باشد چادر ملی، چادر دانشجویی، چادر عربی، چادر اسلامی، چادر شالدار هم اسمهای جدیدی است که چند سالی وارد فرهنگ پوششی ما شده است.اگرچه این چادرها از شکل و حالت سنتی خود خارج شده است ولی به دلیل طرحهایی که بر روی آن صورت گرفته استفاده از آن در اماکن مختلف تا حدودی آسانتر شده است.
تاریخ ورود چادرهای مدل جدید را میتوان سال ۸۳ عنوان کرد. این چادرها اگرچه کمی شبیه چادرهای عربی بودند ولی به دلیل تغییرات خاص آن به چادر ایرانی و ملی معروف شدند. یکی از ویژگیهای شاخص این چادرها بسته بودن جلوی آن و آستیندار بودنش است. برای پوشیدن این چادر دیگر نیازی به انداختن آن بر سر نیست و مهارت پوشیدنش به سختی چادرهای معمولی نیست. طراحی این چادر به گونهای است که پوشش آن بیشتر به یک مانتو شباهت دارد تا چادر. خانمهای ایرانی حالا به راحتی میتوانند در محل کار خود چادر سر کنند و نگرانی از جمع کردن دستههای چادر و خاکی شدن آن نداشته باشند.
چادرهای ملی اولیه گشاد بود که در جلوی آن دکمههایی هم تعبیه شده بود اما پس از گذشت مدتی چادرهایی تنگتر به سبک مانتو همراه با نواردوزی بر آستینها و لبههای چادر از سادگی آن کاستند. به گفته یک طراح چادر، این مدل چادرها مورد توجه قشر وسیعی از جوانان و نوجوانان قرار گرفته است تا جایی که از تیرماه سال ۸۳ تاکنون بیش از هشت هزار زن و دختر ایرانی از آن استقبال کردهاند و آن را برای حفظ حجاب، متانت و حضور در جامعه پوششی مناسب میدانند چرا که در این طرح هم زیبایی حفظ شده و هم در پوشش و حفظ وضعیت زنان در حالتهای مختلف کمک بزرگی به آنان میکند.
مقدمه و معرفی دوره آموزشی جامع دوخت چادر
معرفی انواع پارچه های مناسب برای خرید و دوخت چادر
آموزش کاربردی اندازه گیری چادر ساده ایرانی
آموزش کاربردی برش چادر ساده ایرانی
آموزش کاربردی برش چادر ساده ایرانی
آموزش کاربردی دوخت چادر ساده ایرانی
آموزش کاربردی کش گذاری چادر ساده ایرانی
آموزش کاربردی تبدیل چادر ساده ایرانی به آستین دار
آموزش کامل دوخت چادر ملی
آموزش کاربردی چادر ملائک
آموزش کاربردی چادر قجری
آموزش کاربردی چادر لبنانی
آموزش کاربردی چادر شالدار
آموزش کاربردی چادر نماز کیسه ای
آموزش کاربردی چادر کمری ساده
آموزش کاربردی دوخت چادر کمری احرام
آموزش کاربردی چادر کمری نرگسانه
نکات دوخت ملزومات چادر(دکمه ، زیپ ،گیپور و ...)
آموزش کاربردی مقنعه ساده
آموزش کاربردی مقنعه آستین دار
آموزش کاربردی مقنعه کراواتی
آموزش کاربردی مقنعه پروانه
آموزش کاربردی توربان و ساق
نکات بازاریابی و فروش
زهرا بلالی
یعقوب اکبری چمازدهی
سهیلا بنی اسدی
راضیه سهانیان
ناهید عسگری هویه
لیلی سادات حسینی
ملوک دیوان
نیلوفر احمدی
آرزو قهرودی جزئی