در كشور ما بيش از 2300 گونه گیاهی، داراي خواص دارويي وجود دارد که بیشتر آنها بومي ايران هستند. تنوع اقلیمی، تفاوت دما در روز و شب و ساعت آفتابي، از عوامل وجود تنوع در بين گونههاي گیاهان دارويي و پراكنش آنها در ايران هستند.گلاب در اصفهان ، بید مشک و نسترن در فارس،عرق نعناع، آویشن، بابونه در خراسان جنوبی.
فرآوری گياهان دارويي، علاوه بر ارزش افزوده، نياز به سرمايهگذاري زيادي نداشته و ميتواند نقش مهمي در اشتغال زايي و کارآفرینی نیز داشته باشد. از مزیتهای اقتصادی این کسب و کار می توان این گونه اشاره کرد که تمام عرقیات دارای خواص ویژه ای هستند که کالای دیگری نمی تواند در شرایط معمول جایگزین آن شود و در طب سنتی نیز کاربرد فراوان داردند. همچنین تولید عرقیات دارای تکنولوژی و دانش فنی پیچیده ای نمی باشد و با توجه به ظرفیت بالای گیاهان دارویی در کشور و نیز سهولت صادرات این محصولات به کشورهای هدف، می توان با سرمایه ای اندک به این کسب و کار مشغول شد.عمده این صادرات گیاهان دارویی به کشورهای انگلستان، آلمان، عمان و عراق صورت گرفته است.
ظرفیت تولید در طرح حاضر، حدود 12 هزار لیتر عرق گیاهی است که در یک سالن 80-50 متر مربعی، قابل اجرا است. برای خریداری دستگاه عرقگیر و سایر تجهیزات مورد نیاز و نیز تأسیس سالن تولید، به حدود 46 میلیون تومان هزینه ثابت نیاز است. عمدهترین بخش هزینهها، خریداری دستگاه عرقگیر و ساخت سالن است، البته بسته به شرایط، این هزینه میتواند کمتر نیز گردد. برای خرید مواد اولیه ،ملزومات و مدیریت امورات جاری کارگاه تا رسیدن به مرحله تولید عرق گیاهی نیز به حدود 68 میلیون تومان نیاز است. تخمین زده شده است که این طرح، از محل فروش محصولات، حدود 112 میلیون تومان درآمد داشته باشد که از این میزان، حدود 37 میلیون تومان سود خالص خواهد بود. نرخ سوددهی طرح، 74 درصد است.